top of page

BRÄNNSKÄR

Brännskär är ett gammalt fiskar hemman med lång historia av både fiske och båtbyggnad. Under de senaste 10 åren har vi utvecklat Brännskär till en aktiv skärgårdsö. Här hittar du en besökshamn, traditionella timmerstugor, ett kafé / restaurang, ved uppvärmda bastun, massor av typisk men mångsidig natur samt utomhusaktiviteter för dig att prova på.

 

Trots att Brännskär är beläget i utkanten av den yttre skärgården men ändå nära den vackra staden Åbo, kommer du på kort tid fram till Brännskär från både tåg -/ busstationen eller flygplatsen. På Brännskär vill vi skapa en känsla av lugn där du kan glömma stressen i vardagen. När du står på de under istiden formade runda klippor och tittar mot horisonten är det lätt att inse hur mycket utrymme det finns för att röra sig i och hur mycket frisk luft det finns för att andas. Stugorna var våra gäster bor i, är inte bara omgivna av en varm och skyddande tallskog utan också byggda från samma träd som växte där stugorna nu står. 

 

Skärgården erbjuder inte bara möjligheter, utan vi måste även ta hand om och hantera den på ett sätt så den överlever. Vår skärgård är verkligen unik och förtjänar därför all tid och vård i världen!

bottom of page